Figyelem! Ez az oldal a 2018-as Tanulófesztivál eseményeit tartalmazza!
Az aktuális oldal a ptf.ckh.hu címen érhető el.

Pécsi Tanuló Fesztivál 2.0

Tavaly Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Fesztivál, melyben a tanulás, a felfedezés: az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség fejlesztése mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, cégek, továbbá a felekezetek és nemzetiségek, akik szintén résztvevői lesznek idei programunknak.

2018. évi mottónk: 

Az élményalapú/saját élményű tanulás

Helyszín: és időpont: Pécsett a belvárosban (Jókai tér, Kossuth tér, Szent István tér) és több városrészben,

2018. szeptember 21-22. napokon 10.00 – 18.00 óra között számos formában, tevékenységgel az élményszerű tanulásért, a változó tanulási szokások alapján.

A 2018. évi Tanuló Fesztivál programjait ismét a Civil Közösségek Háza (7624 Pécs, Szent István tér 17.) koordinálja.

Tervezett témák 2018 évre:

  • Környezet-tudatos? - Fenntartható környezet Pécsett és térségében
  • Hely és érték - Pécs kulturális örökségei
  • Együtt könnyebb? - Generációk közötti tanulások és képesség-fejlesztő együttműködések

Terveink szerint a Fesztivál első napját az oktatási intézményeknek, míg a második napot a családoknak ajánlanánk.

Csatlakozzon Ön és intézménye/szervezete is közösségi tanulási formát, tevékenységet, fejlesztő programot képviselő nyitott példával, melyhez életkortól függetlenül bárki csatlakozhat, képviselve a megismerés, a felfedezés, az alkotás, az ismeretszerzés és -terjesztés sokféle közösségi megnyilvánulását. Várjuk a közoktatási intézmények tanárait és diákjait, osztályok, iskolai tanulóközösségek részvételét, bekapcsolódását és programfelajánlásait!

A 2018. évi Pécsi Tanuló Fesztivál2.0 szakmai partnerei: az UNESCO Globális Tanuló Város Programja (UIL- GLCI); MELLearN, PASCAL Int. Observatory és annak Learning Cities Hálózata, valamint a Nevelők Háza Egyesület (EFOP-3.7.3-16-2017-00256 - Széchenyi 2020 Program)